Heb je een groot huis of een huis met veel kamers en dikke betonnen muren? Dan is de kans groot dat je je draadloze internet signaal niet in het hele huis kunt ontvangen. Om dan toch in je hele huis van de voordelen van draadloos internetten te kunnen profiteren kan het nodig zijn om je draadloze internet te versterken.

Om je signaal te versterken heb je slechts een extra kastje nodig: een signaal versterker. Ben je op zoek naar een goede en goedkope signaal versterker voor je WiFi signaal? Koop dan hier een Wifi Versterker: WiFi versterker kopen

draadloos-internet-versterken

Wifi versterker

Voordat dat je echter over gaat tot de aankoop van een signaal versterker kun je proberen of je op andere manieren je draadloos internet signaal kunt versterken.

Probeer eerst andere oplossingen

Om te beginnen moet je je plek waar je router staat goed bestuderen. Staat deze namelijk in een hoekje of in een kleine afgesloten ruimte? Dan is de kans groot dat je daar al veel winst kunt behalen in het bereik van je internet signaal. Zet je router bovenop een kast in de woonkamer zodat het draadloze internet signaal goed door het huis heen te bereiken is.

Andere verbeterpunten ten aan zien van de sterkte van je draadloos internet signaal kunnen de aanwezigheid van metalen platen in je huis zijn. Deze metalen platen zorgen ervoor dat het internet signaal weerkaatst en daarom niet tot in de hoeken van je huis komt. Ook magnetrons, draadloze beveiligingsinstallaties, bepaalde types isolatiemateriaal met aluminiumfolie en andere draadloze apparatuur kunnen je internet signaal verzwakken. Is dit het geval dan kan een signaal versterker uitkomst bieden.

Om je draadloze internet signaal te versterken moet je allereerst een signaal versterker kopen. Vraag hierom bij je computerwinkel of kijk op een prijsvergelijkingswebsite in de categorie ‘signaalversterkers’. Dat kan bijvoorbeeld hier.

De signaalversterker zet je op een plek in je huis waar je redelijke ontvangst heb van het draadloos internet signaal. Vanaf hier wordt het signaal namelijk nog goed versterkt. De wi-fi signaalversterker zet je aan waarna je hem via je laptop of je vaste computer in een browser kunt configureren.

Als de installatie en configuratie goed gedaan zijn dan kun je nu in een groter gedeelte van je huis genieten van de voordelen van draadloos internetten.

Denk om de beveiliging

Als je trouwens besluit om een wifi versterker te kopen dan moet je wel denken om de beveiliging. In principe neemt een wifi versterker de beveiligings instellingen van je thuisnwerk over, het exemplaar dat ik kocht wilde echter niet werken voordat ik alle beveiliging had uitgezet. Pas nadat het apparaat werkte kon ik de beveiliging weer aanzetten en werkte alles naar behoren.