0

Draadloos internetten met Samsung Galaxy S4 kent problemen

-

Trotse bezitters van een Samsung Galaxy S4 kunnen tegen problemen aanlopen als ze met hun nieuwe smartphone draadloos internet willen gebruiken. Samsung heeft erkend dat haar nieuwe vlaggenschip problemen kent met een aantal wifi-routers van fabrikant D-Link. Een groot aantal bezitters van een S4 klagen over een slechte verbinding, vooral het verbreken van de wifi-verbinding na enkele minuten gebruik komt vaak voor.

Een woordvoerder van Samsung heeft tegen ZDnet toegegeven dat er problemen bestaan met bepaalde wifi-routers. Dezelfde woordvoerder liet weten dat een update van de router het probleem op zou moeten lossen. Ook een reset van de router zou de verbindingsproblemen op moeten lossen. Of dit de problemen voor altijd uit de wereld helpt is echter niet duidelijk.

Samsung zelf laat weten dat het probleem in de firmware van de D-Link wifi routers zit. D-Link laat op haar beurt weten dat ook andere fabrikanten van apparatuur voor draadloos internetten problemen hebben met de Galaxy S4. Welke fabrikanten dit zijn laat D-Link in het midden, een teken dat de oorzaak van het S4 probleem wellicht toch alleen met D-Link optreedt.

D-Link heeft wel laten weten de problemen met de S4 en haar wifi-routers te gaan onderzoeken. Of D-Link met een software update voor haar routers komt of dat Samsung de Galaxy S4 van een fix zal laten voorzien is vooralsnog niet duidelijk. Heb je problemen met draadloos internetten op je Samsung Galaxy S4? Dan kun je misschien eerst proberen je wifi router te resetten.

0

Draadloos internet instellen

-

Veel mensen kijken nogal op tegen het instellen van hun draadloos internet. Toch is het instellen van draadloos internet een klus waar weinig technische kennis voor nodig is. Zeker als je al een internetverbinding hebt is het instellen van draadloos internet een fluitje van een cent. Vandaag op draadloos-internetten.com een handleiding “draadloos internet instellen”.

Hoe moet ik draadloos internet instellen?

Zoals je las is een eerste vereiste voor het opzetten van een draadloos thuisnetwerk, dat benodigd is om draadloos te kunnen internetten, een werkende internetverbinding. Het maakt niet uit je ADSL, kabel of een ander soort internet verbinding hebt. Zolang je ergens in je huis een verbinding hebt met het internet kun je eenvoudig draadloos internet opzetten.

"Draadloos Internet Instellen"

Draadloos internet instellen

Allereerst heb je een router nodig die het internetsignaal van de vaste verbinding via het wi-fi protocol draadloos maakt. Lees de beste router voor meer informatie over het kopen van de beste router voor je draadloos internet thuis.

Zodra je een router hebt is de volgende stap het verbinden van deze router met het modem waarmee je op internet bent aangesloten. Het modem en de router verbind je met elkaar door middel van een UTP kabel (een UTP kabel is een ander woord voor een netwerkkabel). De UTP kabel gaat in een (van de) netwerkpoorten op je modem. Het andere eind van de kabel gaat in de poort op je router waar ‘internet’ boven staat. Staat er op de router niet welke poort bedoeld is voor het internet signaal? Kijk dan even in de handleiding van de router.

Verbind de router met je internet modem zodat het internet van de vaste lijn door het router draadloos gemaakt kan worden

Sluit nu de router aan op het stroomnet zodat het apparaat kan beginnen met het draadloos maken van je internet signaal. Wacht nu een paar minuten voor je verder gaat met het instellen van je draadloos internet.

Router instellen

Zodra het router compleet is opgestart kun je waarschijnlijk al draadloos internetten. Pak je tablet, smartphone of laptop en laat het apparaat zoeken naar een nieuw draadloos netwerk. Op de achterkant of onderkant van de router staat het SSID, dat SSID is de naam van het draadloos netwerk waar je via je smartphone of laptop verbinding mee moet maken.

Zodra je het SSID in de lijst met draadloze netwerken ziet staan laat je je laptop verbinding maken met dit netwerk. Als de router goed is ingesteld, en dat is meestal zo met nieuwe routers, kun je waarschijnlijk al internetten. Is dit niet het geval lees dan de handleiding van de router door of je nog extra stappen moet doen voor het instellen van draadloos internet.

Een paar aandachtspunten zijn er wel.

1. Zorg er allereerst voor dat je je draadloos internt goed beveiligd met bijvoorbeeld een WPA sleutel. Wederom verwijs ik je naar de handleiding van je router. Ook kan het trouwens zo zijn dat op de onderkant van je router een WPA sleutel gedrukt staat. Is dat het geval dan is je router al beveiligd. Gebruik deze sleutel tijdens het instellen van je draadloos netwerk op het moment dat je je laptop verbinding laat maken met het draadloos netwerk.

2. Wil je gamen of muziek downloaden met je router? Dan zul je vaak port-forwarding moeten instellen op je router. Dit betekent dat je ‘poorten’ opent op je router waarmee programma’s om te downloaden of te gamen toegang kunnen maken met het internet.

3. Een laatste aandachtspunt betreft de computer of laptop waarvoor je draadloos internet wilt instellen. Oudere computers en laptops kunnen vaak niet draadloos op het internet worden aangesloten omdat de hardware dat niet toelaat. Twijfel je over de mogelijkheden van je computer om draadloos te internetten? Vraag dan een expert om even te kijken naar je computer en de mogelijkheden die dit apparaat biedt om draadloos te kunnen internetten.

0

Wat moet ik doen als mijn draadloos internet steeds wegvalt?

-

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, een haperende en steeds wegvallende internet verbinding als je lekker op de bank zit te surfen. Heel vervelend en erg slecht voor je humeur. Om je te helpen met dit bekende en erg vervelende probleem hierbij mogelijke antwoorden op de vraag:

Wat kan ik doen als mijn draadloos internet signaal steeds wegvalt?

Als je last hebt van een draadloze internetverbinding die steeds wegvalt ligt de oplossing vaak in de bron van je draadloos internet. Bij de meeste mensen is die bron de router die in je meterkast zorgt voor de verspreiding van je draadloos internet. Omdat deze router gevoelige hardware bevat is deze erg storingsgevoelig.

Een mogelijke oplossing voor een wegvallende draadloze internet verbinding kan het verplaatsen van de router zijn. Zet hem een paar centimeter opzij of plaats hem op een stapeltje boeken. Door het verplaatsen van de router kunnen kleine storingsbronnen net buiten het bereik van de router vallen waardoor je internetverbinding stabieler wordt.

draadloos internetten wegvallen storingAndere zaken die je in de gaten moet houden als je internet steeds wegvalt is de plaatsing van de router. Zet hem bijvoorbeeld niet op de grond of in een betonnen hoek. Deze posities zorgen ervoor dat je verbinding vaker wegvalt omdat de signalen zich niet goed door je huis kunnen verspreiden.

Ook kan het draadloze signaal van je buren voor storing zorgen op jouw eigen draadloos internet. Om te kijken of het probleem inderdaad het signaal van je buren is kun je in de instellingen van de router experimenteren met de frequenties waarop deze werkt. Maak kleine veranderingen in deze instellingen om te kijken of je signaal stabieler wordt en minder snel wegvalt.

Een wegvallende internet verbinding kan vele oorzaken hebben. De meeste oplossingen in het stabieler maken van je draadloze internetverbinding hebben betrekking op de je router. Zorg ervoor dat deze op een goede plek in je huis staat: hoog, weg bij betonnen muren en in een grote ruimte.

Houd je last van een wegvallende verbinding? Dan kun je kijken of je misschien instellingen in je router kunt aanpassen waarmee de router op een andere frequentie gaat werken.