Veel mensen verwarren de termen mobiel internetten en draadloos internetten met elkaar. Het is allebei internetten zonder een kabel dus wat voor verschil maakt het of het draadloos of mobiel internet genoemd wordt? zou je toch zeggen. Toch ter verduidelijking hierbij een antwoord op de vraag wat het verschil is tussen draadloos internetten en mobiel internetten. Met daarnaast de belangrijke opmerking over het grote prijsverschil tussen draadloos en mobiel internetten.

Draadloos internetten

Deze site behandeld vragen en antwoorden rondom draadloos internetten. Draadloos internetten is internet zonder snoer maar wel binnen een omgeving waar een draadloos internet signaal beschikbaar is in de vorm van een wi-fi signaal. Dit wi-fi signaal wordt uitgezonden door een router of wi-fi hotspot. Als je dus in de trein zit te internetten op het signaal dat je van een T-Mobile hotspot oppikt is dat draadloos internetten. In de meeste gevallen is draadloos internet gratis en thuis, als je tenminste een draadloos internet pakket hebt van je provider zoals KPN of UPC, is het altijd gratis.

Mobiel internetten

Mobiel internetten lijkt erg op draadloos internetten omdat je in beide gevallen zonder snoer websites bezoekt, muziek download of filmpjes op Youtube kijkt. Toch is er een verschil, mobiel internet verloopt via een mobiele telefoon of zogenaamde internet-dongle. Dit kleine apparaatje zet een 3G of GPRS verbinding op met je provider. Mobiel internet is vergelijkbaar met mobiel bellen, je hebt er een abonnement voor nodig en de verbinding loopt via een mast van je mobiele aanbieder. Mobiel internetten is niet gratis: je betaald altijd voor de hoeveel megabytes die je van internet download. Soms via een bundel, soms prepaid maar je betaald altijd voor de hoeveelheid data die je gebruikt.

Ter informatie, ook over vragen rondom mobiel internetten zal binnenkort een website geopend worden. Meer over deze website binnenkort.