Draadloos internetten met de iPhone 5 via eifi kent voor een aantal gebruikers grote problemen. De iPhone 5 toestellen hebben problemen met het ontvangen van wifi signalen voor draadloos internet. De oorzaak van de wifi problemen met de iPhone 5 is waarschijnlijk een fout in een klein aantal toestellen. Het merendeel van de gebruikers heeft namelijk geen last van de wifi problemen.

Het supportforum van Apple, waar gebruikers van Apple producten kunnen aankloppen voor hulp, kent inmiddels een lang topic met mensen die problemen ondervinden met hun nieuwe iPhone 5 als ze via wifi willen internetten. De problemen lopen uiteen: sommige mensen krijgen hun iPhone 5 niet verbonden met wifi terwijl bij andere de verbinding wel gemaakt kan worden maar dataverkeer niet mogelijk is. Weer andere klagen over een trage wifi verbinding terwijl een laatste groep iPhone 5 gebruikers alleen draadloos kan internetten als de beveiliging is uitgeschakeld.

Duidelijk is wel dat het wifi probleem zich niet bij alle iPhone 5 toestellen voordoet. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat een klein deel van de iPhone 5 toestellen te kampen heeft met een productiefout. Hoeveel iPhone 5 toestellen problemen kennen is niet bekend. Wel is duidelijk dat het aantal toestellen met het wifi probleem niet te vergelijken is met het wifi probleem dat de iPhone 4 kende. In die nieuwe iPhone was bewust een foutieve keuze gemaakt waardoor het toestel niet alleen slechte wifi verbinding had maar ook het netwerksignaal niet goed door leek te komen.

iphone-5-wifi-problemen

De iPhone 5 kent een aantal gebruikers die problemen ondervinden met het draadloos internetten via Wifi. Waarschijnlijk is een productiefout de oorzaak van dit defect.

Naast het probleem met het wifi signaal bij een aantal iPhone 5 toestellen zijn ook andere kleine problemen genoemd met de nieuwe iPhone 5. Gelukkig lijkt de introductie van de iPhone 5 verder soepel te verlopen. Van de nieuwe iPhone werden al ruim 5 miljoen exemplaren verkocht. Het is dan ook niet vreemd dat een klein aantal iPhone 5 toestellen problemen kent.