0

Ziggo voltooid uitrol wifi-hotspots: 1 miljoen hotspots actief

-

Internetprovider Ziggo heeft 1 miljoen wifi-hotspots in haar verzorgingsgebied geactiveerd. Dit laat het bedrijf weten in een verklaring aan Tweakers.net. Met die 1 miljoen wifi-hotspots is de uitrol van het gratis wifi-netwerk voor klanten van het bedrijf afgerond. Een klein deel van de Ziggo klanten heeft de mogelijkheid de ombouw van het draadloze modem tot wifi-hotspot ongedaan laten maken.

5 maanden werk

De complete uitrol van het gratis wifi netwerk in de vorm van hotspot-functionaliteit bij Ziggo klanten heeft 5 maanden geduurd. In deze vijf maanden zijn bijna alle kabel-modems omgebouwd zodat andere Ziggo klanten via het draadloze modem kunnen internetten via smartphone en tablets. Het gratis wifi via andere Ziggo klanten is alleen mogelijk voor klanten van de provider die zelf het modem hebben opengesteld. Het is waarschijnlijk dat in de komende maanden het aantal wifi-hotspots nog wat zal stijgen als ook de laatste draadloze modems worden omgebouwd.

Succes voor Ziggo

Het openstellen van draadloze modems voor andere abonnees lijkt een succes te zijn. Van alle klanten die Ziggo heeft biedt ongeveer 5 procent geen wifi-hotspot aan waarmee gratis draadloos internet gebruikt kan worden. Een deel van die klanten kan geen wifi-hotspot aanbieden vanwege een technische onmogelijkheid. Een ander (en kleiner) deel heeft de optie tot het delen van draadloos internet via een wifi-hotspot uitgezet. Tot nu toe gebruiken volgens cijfers 200.000 van haar klanten regelmatig een wifi-hotspot van een andere klant. Wekelijks wordt zo rond de 16TB aan data verbruikt.

Ziggo is momenteel aan het kijken welke verbeteringen er aan de gratis wifi-hotspots kunnen worden gedaan. Een van de zaken die zal worden aangepakt is de SSID, die is nu standaard ‘Ziggo’. Dit heeft tot gevolg dat sommige mensen niet kunnen zien of ze nu hun eigen draadloze internetverbinding of juist die van hun buren gebruiken. Daarnaast is Ziggo ook van plan verbetering aan te brengen in de onmogelijkheid van sommige apparaten tot het instellen van een voorkeursnetwerk. Ook dit heeft tot gevolg dat mensen thuis problemen hebben met inloggen op hun eigen wifi-netwerk.

Gratis Wifi in Utrecht via Ziggo Abonees

Gratis Wifi in Utrecht via Ziggo Abonnees

0

Gratis openbaar wifi netwerk in stad Groningen

-

gratis draadloos internet Groningen

Draadloos Groningen

Sinds vandaag is het voor bezoekers en inwoners van de stad Groningen om gratis draadloos te internetten via een openbaar wifi netwerk. Dat netwerk is uitgerold in het centrum van de stad Groningen en is vooral geschikt voor mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Gebruikers kunnen de komende drie jaar gratis draadloos internetten met een maximale snelheid van 200Mbit per seconde.

Het netwerk wordt commercieel geƫxploiteerd door Draadloos Groningen. Bezoekers en inwoners van Groningen kunnen dagelijks maximaal twee uur gratis draadloos internetten. Het bereik van het draadloze netwerk is gelimiteerd tot de open lucht. In winkels, huizen en andere openbare gelegenheden zal het wifi signaal niet krachtig genoeg zijn om te gebruiken.

Het gratis wifi netwerk in Groningen maakt gebruik van geavanceerde technieken van Ruckus Wireless. Dat bedrijf combineert een aantal technieken (denk aan load-balancing en beamforming) om het bereik van een draadloos netwerk zo groot mogelijk te maken. Daarnaast zou het draadloze netwerk in de stad Groningen via deze technieken een stuk stabieler moeten zijn. Het wifi-netwerk is verbonden met het internet via glasvezel. Daarnaast is een directe aansluiting op het TCN Data Hotel in Groningen gerealiseerd.

Lange adem

Draadloos Groningen bestaat al sinds 2007. In dat jaar werd een stichting opgericht die als doel het aanbieden van een openbaar en gratis wifi netwerk had. Het initiatief werd toendertijd als stichting opgericht samen met de Hanzehogeschool, de universiteit in Groningen, het UMCG en de gemeente. In 2010 besloten de partijen gezamenlijk om de stekker uit het project te trekken.

Al snel na het stopzetten van het project werd een doorstart gemaakt. Glasvezelaanbieder Community Network Groningen en internet bedrijf Wireless Generations namen het stokje over. Samen hebben beide bedrijven hard gewerkt om van de stad Groningen een van de eerste steden in Nederland te maken die gratis draadloos internet aanbiedt aan zowel bezoekers als inwoners van de stad. Ga je binnenkort naar Groningen? Zet dan je 3G mobiel internet uit en surf lekker snel via het nieuwe gratis draadloze netwerk in die stad.

0

Ziggo voorziet wijkkasten van wifi-hotspots

-

Internet provider Ziggo biedt haar klanten gratis draadloos internet door het openstellen van routers van andere klanten van Ziggo. Op plekken waar geen of weinig ontvangst is doordat te weinig Ziggo klanten hun modem als hotspot openzetten gaat de provider nu wijkkasten voorzien van een wifi hotspot. Via deze wifi hotspots kunnen klanten van Ziggo gratis draadloos internetten met dezelfde snelheid als via de routers van Ziggo klanten.

Momenteel is Ziggo bezig met het uitrollen van de hotspot functie op de modems en routers van klanten in haar verzorgingsgebied. Hierdoor kunnen nu al steeds meer klanten gratis draadloos internetten via het wifi signaal van andere Ziggo gebruikers. Toch blijken er genoeg plekken te zijn binnen het gebied van Ziggo waar geen wifi signaal te ontvangen is. Om dit probleem te ondervangen gaat Ziggo dan ook wijkkasten voorzien van Wifi hotspots. Deze wifi hotspots bieden dezelfde snelheid en functionaliteit als vergelijkbare wifi hotspots bij gebruikers thuis.

Of Ziggo wijkkasten aan moet passen om draadloze internet functionaliteit toe te voegen is nog onbekend. Daarnaast liet de woordvoerder van Ziggo weten dat mensen die draadloos internetten via een open wifi hotspot van Ziggo kunnen dat doen met maximaal twee mobiele apparaten (iPhone, iPad, smartphone of laptop). Tenslotte werken ook andere providers aan vergelijkbare dienstverlening. Zo is ook UPC van plan om draadloos internet aan te bieden via de modems en routers van haar klanten. UPC is niet van plan om wijkkasten uit te rusten met wifi hotspot functionaliteit.

0

Gratis Draadloos Internet na Facebook Inlog

-

Facebook werkt aan een nieuwe dienst waarbij gebruikers van de website gratis via wifi kunnen internetten nadat ze in een winkel ingelogd hebben op de Facebookpagina van de betreffende winkel. Dit nieuwtje is te lezen op de website Inside Facebook.

Facebook helpt de meewerkende bedrijven met een gratis draadloze router. De bedrijven moeten zelf zorgen voor een werkende verbinding met het internet. Facebook gebruikers die zich in een winkel bevinden die meedoet aan het gratis wifi experiment moeten via de Facebook pagina van de betreffende website inloggen. Daarna kunnen ze gratis draadloos internetten.

Facebook wil proberen om op deze manier een nieuwe impuls te geven aan het check-in principe dat de website gebruikt om bedrijven, zoals winkels, te promoten via het sociale netwerk. Als je incheckt bij een winkel verschijnt er een bericht op je eigen tijdlijn, waardoor de betreffende winkel extra aandacht krijgt via gebruikers die deze tijdlijn volgen.

Gebruikers van Facebook die draadloos willen internetten via een door Facebook verstrekte router, maar die niet willen meewerken aan het promoten van een winkel kunnen een wachtwoord kopen. Met dit wachtwoord kunnen ze via het wifi access point draadloos internetten.

0

Draadloos internetten met je iPhone of iPad

-

Draadloos Internetten op je iPad of iPhone

Wi-Fi Finder

Het gebruiken van draadloos internet op je iPad of iPhone is een stuk voordeliger dan het gebruik van mobiel internet. Voor mobiel internet moet je een data abonnement of prepaid mobiel internet hebben. Draadloos internet is in de meeste gevallen gratis te gebruiken op je iPad of iPhone. Is het draadloos internet niet gratis? Dan is het kopen van een wifi-bundel vaak nog aanzienlijk goedkoper dan het internetten via een mobiele verbinding.

Nu moet je voor het internetten via wifi op je iPhone of iPad uiteraard wel binnen het bereik van een wifi hotspot zijn. Veel winkels, restaurants en andere openbare gelegenheden bieden hun klanten gratis wifi aan. Om het je nog makkelijker om te maken om een gratis of betaald wifi netwerk te vinden waarmee je op je mobiele telefoon draadloos kunt internetten is er nu een handige applicatie. Deze applicatie is alleen beschikbaar voor iPhone of iPad. Heb je dus een Android smartphone waarmee je draadloos internet wilt gebruiken dan is deze gratis software niet te gebruiken.

Met de Wi-Fi Finder software van JiWire kun je op je smartphone eenvoudig zien waar je in de buurt van je huidige locatie gratis of betaald kunt internetten. Uiteraard moet je GPS aanzetten om de software je huidige locatie te laten bepalen. Staat GPS aan en heb je de applicatie geopend? Dan zie je in het scherm op welke plekken je gratis draadloos internet kunt gebruiken via Wifi. Ook laat de applicatie zien op welke plekken in jouw omgeving betaald wifi wordt aangeboden. Je kunt het draadloos internet aanbod filteren op aanbieder en op locatie.

De applicatie kent, volgens de website van makers althans, meer dan 300.000 openbare gratis en betaalde plekken waar je met je iPhone of iPad draadloos kunt internetten. De applicatie wordt ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf, het merendeel van de wifi hotspots zal zich dus in Amerika bevinden. Toch zijn ook andere landen in Europe en Azie opgenomen in de database van de WiFi Finder applicatie. Heb jij ervaringen met deze applicatie voor gratis draadloos internet op je Apple apparaat? Laat het ons dan weten in een reactie op dit bericht.