0

Gratis draadloos internet via wifi leidt tot steeds meer problemen

-

gratis wifi

gratis wifi

De sterke groei van aanbieders van gratis draadloos internet heeft positieve en negatieve gevolgen. Positief is natuurlijk het grote gemak van gratis wifi. Daarnaast scheelt gratis wifi ook in portemonnee. Nadeel volgens het Agentschap Telecom is de toename van storingen in het wifi signaal door overvolle frequenties.

In Nederland is gratis wifi in steeds meer gebouwen mogelijk. Denk aan gratis wifi in de supermarkt, in het ziekenhuis in de bus, in de trein en op vliegvelden. Handig voor de gebruiker van een smartphone zonder 3G verbinding en voor de consument die zijn telefoonrekening graag laag houdt.

Daarnaast zijn ook grote providers als Ziggo en Tele2 van plan om zeer binnenkort miljoenen hotspots aan te bieden. Klanten van die providers kunnen hun router voor draadloos internet namelijk openzetten voor anderen klanten van hun provider.

Het nadeel aan gratis wifi is dat de frequentie waarop wifi wordt aangeboden steeds minder ruimte is voor bedrijfskritische toepassingen van het wifi-signaal. Denk dan bijvoorbeeld aan hulpdiensten die via wifi gegevens uitwisselen maar ook aan grote bedrijven die hun werknemers via wifi laten internetten.

Update

Ook tweakers.net meldt over de problemen met de wildgroei aan wifi-hotspots voor gratis draadloos internetten.

0

Gratis WiFi in 6 Belgische steden

-

gratis wifi in belgie

Gratis WiFi


In zes Belgische steden zal binnenkort begonnen worden met de aanleg van een wifi netwerk waarop gebruikers gratis kunnen inloggen. Daarmee zal het mogelijk om in deze zes steden gratis draadloos te internetten via smartphones, laptops en tablets. De eerste zes steden die de beschikking krijgen over gratis WiFi zijn Luik, Bastenaken, Namen, Bergen, Doornik en Ottignies-Louvain-la-Neuve.

Zijn deze zes steden eenmaal aangesloten dan zal ook in Spa-Francorchamps en in Charleroi een gratis draadloos netwerk worden aangelegd. Het gratis wifi netwerk krijgt als naam ‘de digitale stad’. De websites van de stadsdiensten, toeristische websites, websites van onderwijsinstellingen en sites uit de gezondheidssector zullen gratis te bezoeken zijn. Daarnaast kan ook gratis e-mail opgehaald worden en zijn enkele sociale netwerken te gebruiken.

Voor het bezoeken van andere websites zal een kleine vergoeding betaald moeten worden. Het gratis wifi netwerk is vooral bedoeld om het gebruik van ICT in het dagelijks leven te stimuleren. De minister die een en ander aan het opzetten is ziet het gratis netwerk dan ook als een extra dienstverlening voor zowel bezoekers als bewoners van de zes steden die als eerst worden aangesloten op het gratis draadloze netwerk.

Ook in Vlaanderen

Ook in het Vlaamse deel van Belgi├ź wordt hard gewerkt aan gratis wifi. Zo werken onder andere Gent en Antwerpen aan een gratis draadloos netwerk. Beide steden hebben de afgelopen maand extra wifi hotspots besteld om het draadloze netwerk dat gratis te gebruiken is meer vorm te geven.

0

Gratis draadloos internetten op je tablet

-

gratis draadloos internet op tablet

Tablet

Veel gebruikers van een tablet of iPad zijn afhankelijk van wifi om draadloos mee te internetten. Uit diverse bronnen blijkt namelijk dat maar weinig consumenten een abonnement en simkaart voor mobiel internet aanschaffen als ze een tablet of iPad kopen.

Daarnaast worden er ook relatief een stuk minder tablets met 3G functionaliteit verkocht. Vandaag lees je op draadloos-internetten.com waar je met een tablet zonder 3G functionaliteit toch gebruik kunt maken van gratis draadloos internet.

Gratis draadloos internet onderweg

Als je onderweg bent met het openbaar vervoer dan tref je in steeds meer bussen, trams en treinen gratis draadloos internet aan. Zo heeft vervoersbedrijf EBS gratis wifi hotspots geïnstalleerd in al haar bussen, experimenteert het GVB in Amsterdam met gratis wifi in trams en ook in sommige AH supermarkten kun je gratis draadloos internetten via wifi.

Ook in steeds meer treinen is het mogelijk om je tablet of iPad met het internet te verbinden door een gratis wifi hotspot te gebruiken die de NS aanbiedt. Tenslotte is het in steeds meer vliegtuigen mogelijk om draadloos te internetten. Helaas is die mogelijkheid, vanwege de hoge kosten, niet gratis. Daarnaast is draadloos internet in het vliegtuig niet beschikbaar voor korte vluchten.

Gratis wifi bij instanties en bedrijven

Als je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen is het fijn als je daar ook gratis wifi kunt gebruiken. In bijna alle hogescholen en universiteiten wordt, voor studenten en medewerkers, een gratis te gebruiken draadloos netwerk aangeboden. Met dit soort netwerken kun je verbinding maken als je een iPad of tablet hebt, maar ook laptops en smartphones kunnen gebruik maken van dit signaal.

Daarnaast is het ook in steeds meer ziekenhuizen en verpleeghuizen mogelijk om via een wifi hotspot gratis draadloos te internetten. Helaas is het op dit soort locaties gebruikelijk dat het wifi maar gedurende een vooral bepaalde tijd gratis te gebruiken is. Zo kun je in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam 15 minuten gratis draadloos internetten via wifi-hotspots van KPN.

Zoals je al kon lezen is het mogelijk om bij AH supermarkten gratis wifi te gebruiken. Ook andere bedrijven met vestigingen door heel Nederland bieden hun klanten gratis draadloos internet aan. Zo kun je bij McDonalds gratis draadloos internetten en ook koffie-keten Starbucks biedt hun gasten een gratis te gebruiken wifi-hotspot aan.

Gratis draadloos internetten voor KPN en T-Mobile klanten

gratis wifi

gratis wifi

Zowel klanten van KPN als klanten van T-Mobile kunnen via de wifi-hotspots die beide providers aanbieden gratis draadloos internetten.

  • KPN – als je klant bent van KPN dan kun je via de wifi-hotspots die deze provider aanbiedt gratis draadloos internetten. KPN exploiteert wifi hotspots op verschillende plekken. Denk aan stations, ziekenhuizen en winkelcentra. Om deze te gebruiken dien je je wel eerst te registeren op deze website.
  • T-Mobile – klanten van T-Mobile kunnen in heel Europa gratis draadloos internetten via het wifi-netwerk van T-Mobile. Alle informatie over deze gratis wifi hotspots vind je op de website van T-Mobile.

Samenvatting

Gratis draadloos internet op je tablet, zonder 3G verbinding, is dus heel goed mogelijk op veel plekken in heel Nederland (en daarbuiten). Op het internet vind je diverse websites die complete landkaarten aanbieden met daarop de precieze locaties van gratis te gebruiken wifi-hotspots. Ben je op een plek waar veel mensen komen? Dan is de kans groot dat je er gratis draadloos kunt internetten op je tablet of iPad. Scan de omgeving door wifi op je tablet aan te zetten om te zien of er gratis wifi wordt aangeboden.

0

Nederlands bedrijf rolt wifi-netwerk uit in 37 steden

-

Gratis draadloos internetten

Gratis draadloos internet

Gratis draadloos internetten op hoge snelheid in 37 Nederlandse steden. Dat is het doel dat het Nederlandse bedrijf Bullseye wil bereiken. De komende jaren zal het bedrijf gratis wifi gaan uitrollen in grote steden in Nederland. Met de dienst kunnen gebruikers gratis draadloos internetten op een snelheid die gebruik van Youtube, Spotify en andere streaming media dienstenen mogelijk moet maken.

Uiteraard wil het bedrijf geld verdienen met het gratis draadloos internet dat men wil aanbieden. De inkomsten zouden gegenereerd moeten worden door het verkopen van advertentieruimte aan bedrijven en door het tonen van deze reclame aan gebruikers van het gratis wifi.

Volgens de plannen van het in Tiel gevestigde bedrijf zal het gratis wifi netwerk vanaf midden dit jaar uitgerold gaan worden in de vier grote steden. Daarna volgen andere middelgrote steden in Nederland. Volgens de eigenaar van Bullseye zal Nederland het eerste lang ter wereld worden met gratis wifi in de grote steden.

De access-points zullen centraal geplaatst worden, onbekend is nog hoe de dekking zal zijn. Daarnaast zullen gebruikers van de gratis dienst een speciale app moeten installeren. In deze app zal elke vijf minuten een advertentie te zien zijn. Daarnaast stuurt de applicatie push-meldingen naar smartphones en tablets.

Gratis wifi in grote steden is niet nieuw. Verschillende bedrijven en organisaties hebben al geprobeerd om in grotere steden een gratis draadloos netwerk aan te leggen. Verschillende van die diensten moesten stoppen vanwege geldgebrek. Volgens Bullseye zal deze nieuwe dienst in een grote behoefte voorzien. Vooral ook omdat het het draadloos internet gratis is voor zowel consumenten, bedrijven en overheden.

Bron: nu.nl