0

Nieuw: Geheugenkaart met draadloze netwerk adapter

-

Helemaal nieuw is deze gadget niet. Al eerder brachten fabrikanten van geheugenkaarten namelijk exemplaren met ingebouwde wifi connectiviteit uit. Toch is deze nieuwe draadloze netwerkadapter met sd-slot anders dan eerdere geheugenkaarten met draadloze internet mogelijkheid.

De fabrikant van deze sd-kaart met wifi-mogelijkheid bouwt namelijk zelf geen geheugen in. Eenmaal op je laptop of computer aangesloten moet je zelf een micro-sd-kaart in de lezer stoppen waardoor je dan pas de beschikking hebt over een draadloze netwerk adapter met opslagmogelijkheden. De PQI Air card, zoals deze adapter heet, ondersteunt micro-sd-kaarten tot 32GB.

Draadloze netwerk adapter met geheugen

de PQI Air Card

De PQI Air Card gaat de directe concurrentie aan met vergelijkbare wifi-kaarten van Eye-Fi. Dit bedrijf levert ook draadloze netwerk adapters met ingebouwd geheugen. De Eye-Fi kaarten worden echter geleverd met ingebouwd geheugen waardoor de maximale opslagcapaciteit van die kaarten maximaal 8 GB is. Het grote verschil tussen de Eye-Fi en PQI Air Card is dan ook de mogelijkheid tot het zelf inbouwen van micro-sd-kaarten.

De PQI draadloze netwerk adapter en geheugenkaart zijn vanaf komende week te koop. Over de prijs is nog niet bekend, wel zul je je geen buil tillen aan deze handige 2-in-1 kaartjes: Het gewicht bedraagt slechts 2 gram.

0

Hoe weet ik of mijn laptop draadloos internet ondersteunt?

-

Als je tegenwoordig een laptop koopt heeft dit apparaat in de meeste gevallen standaard draadloos internet aan boord. Toch gebeurt het regelmatig dat het draadloos internet op je laptop niet gelijk werkt. Dan is in de meeste gevallen iets mis met de instellingen. Maar om te beginnen eerst antwoord op de vraag ‘hoe zie ik dat mijn laptop draadloos internet ondersteunt?’.

Om te weten of je laptop draadloos internet ondersteunt moet je allereerst weten of het apparaat een ingebouwde draadloze netwerk adapter heeft. Om te zien of jouw laptop zo’n draadloze adapter heeft ga je als volgt te werk.

  • Ga via de start knop van je laptop, die je links onderin het scherm vindt naar het configuratiescherm.
  • In de meeste gevallen geeft het configuratiescherm een nieuwe weergave, klik daarom op de knop ‘klassieke weergave’. Deze vind je in de linkerkolom bovenaan.
  • In de klassieke weergave zie je nu een groot aantal pictogrammen staan. Kies het pictogram met als naam apparaatbeheer (device manager).
  • Druk vervolgens op het plusje naast ‘netwerkadapters’. Je krijgt nu een lijst met ge├»nstalleerde netwerk adapters op je laptop.
  • Om te zien of je laptop geschikt is voor draadloos internet moet je nu kijken of je in het lijstje met adapters een wi-fi lan apparaat ziet staan. In het screenshot hieronder zie je waar je kunt kijken als je zoekt naar een draadloze netwerk adapter.

    draadloze-netwerk-adapter-apparaatbeheer

    Wi-Fi apparaat voor draadloos internet

  • Staat er een wifi adapter in het lijstje met netwerk adapters? Dan is je laptop geschikt voor draadloos internet.