0

Waarom een site over draadloos internetten?

-

Draadloos internetten is helemaal van deze tijd. Op je iPad, laptop of mobiele telefoon vanaf de bank, uit de trein of in de supermarkt surfen over het internet, filmpjes kijken op Youtube en Twitteren over je dagelijkse belevenissen. Draadloos internet is niet meer weg te denken uit deze tijd waarin databundels bij je telecom provider alleen maar duurder worden en je smarthpone steeds meer data verbruikt.

Helaas is draadloos internetten niet vrij van lastige instellingen, beveiligingsvraagstukken, problemen tijdens het gebruik en natuurlijk de lastige terminologie. Vandaar deze nieuwe website over draadloos internetten waar je alles leest over vragen en antwoorden over het gebruik van draadloos internet.

Heb jij zelf nu problemen met draadloos internet? Een modem die niet werkt, een draadloze verbinding die niet werkt onder Windows 7 maar wel op je iPad, een ontzettend traag draadloos netwerk of gewoon een buurman die jouw onbeveiligde verbinding gebruikt? Stuur me dan een mailtje op martijn@draadloos-internetten.com zodat ik je vraag hopelijk kan beantwoorden.

Alle antwoorden en vragen op deze site worden gegeven met de uitdrukkelijke waarschuwing dat gebruik van de informatie voor risico van de bezoeker van deze website is.
2

Wat is het verschil tussen mobiel- en draadloos internetten?

-

Veel mensen verwarren de termen mobiel internetten en draadloos internetten met elkaar. Het is allebei internetten zonder een kabel dus wat voor verschil maakt het of het draadloos of mobiel internet genoemd wordt? zou je toch zeggen. Toch ter verduidelijking hierbij een antwoord op de vraag wat het verschil is tussen draadloos internetten en mobiel internetten. Met daarnaast de belangrijke opmerking over het grote prijsverschil tussen draadloos en mobiel internetten.

Draadloos internetten

Deze site behandeld vragen en antwoorden rondom draadloos internetten. Draadloos internetten is internet zonder snoer maar wel binnen een omgeving waar een draadloos internet signaal beschikbaar is in de vorm van een wi-fi signaal. Dit wi-fi signaal wordt uitgezonden door een router of wi-fi hotspot. Als je dus in de trein zit te internetten op het signaal dat je van een T-Mobile hotspot oppikt is dat draadloos internetten. In de meeste gevallen is draadloos internet gratis en thuis, als je tenminste een draadloos internet pakket hebt van je provider zoals KPN of UPC, is het altijd gratis.

Mobiel internetten

Mobiel internetten lijkt erg op draadloos internetten omdat je in beide gevallen zonder snoer websites bezoekt, muziek download of filmpjes op Youtube kijkt. Toch is er een verschil, mobiel internet verloopt via een mobiele telefoon of zogenaamde internet-dongle. Dit kleine apparaatje zet een 3G of GPRS verbinding op met je provider. Mobiel internet is vergelijkbaar met mobiel bellen, je hebt er een abonnement voor nodig en de verbinding loopt via een mast van je mobiele aanbieder. Mobiel internetten is niet gratis: je betaald altijd voor de hoeveel megabytes die je van internet download. Soms via een bundel, soms prepaid maar je betaald altijd voor de hoeveelheid data die je gebruikt.

Ter informatie, ook over vragen rondom mobiel internetten zal binnenkort een website geopend worden. Meer over deze website binnenkort.