0

Ziggo maakt wi-fi hotspots van draadloze routers

-

Ziggo, een van de grootste internaanbieders in Nederland, gaat binnenkort een proef starten waarin klanten hun draadloze router kunnen omzetten in een wi-fi hotspot. Deze proef zal binnenkort een aantal weken lang gaan lopen in een aantal wijken in de stad Groningen. Na evaluatie van dit experiment zal Ziggo besluiten of het doorgaat met het op deze manier aanbieden van draadloos internet.

In een verklaring liet Ziggo weten dat de proef bedoeld is om te bekijken of het haalbaar is om landelijk Ziggo klanten de mogelijkheid te geven hun draadloze router open te stellen voor andere gebruikers. Als je als Ziggo klant meewerkt aan deze proef betekent dit automatisch dat je zelf via de hot-spots die andere Ziggo klanten aanmaken draadloos kunt internetten.

In de praktijk betekent dit dat je dus op straat, in de winkel of op de fiets gebruik kunt maken van draadloos internet via Wi-Fi dat door klanten van Ziggo wordt aangeboden. Wel moet je voordat je kunt internetten via Wi-Fi wel je eigen Ziggo verbinding hebben opengesteld voor andere gebruikers.

In Belgie wordt al langer ge-experimenteerd met een vergelijkbaar principe. Een aantal providers stellen hun draadloze routers zelfs al standaard zo in dat andere mensen via deze hotspots draadloos internet kunnen gebruiken. Wel zijn er aan het gebruik van het draadloos internet van andere klanten regels verbonden ten aanzien van bandbreedte en data vebruik.

0

Draadloos internet van Ziggo installeren

-

draadloos internet ziggo

Ziggo

Heb je draadloos internet van Ziggo? Dan vind je op de website van die provider een aantal ontzettend handige handleidingen over het instellen van je draadloze internet met Ziggo. Op deze pagina een overzichtje van de installatie-gidsen die je terug kunt vinden op de website van Ziggo.

De pagina’s waarop je kunt lezen hoe je draadloos internet van Ziggo moet installeren start uiteraard met een korte samenvatting over de voordelen van draadloos internetten. Belangrijkste reden om draadloos te internetten vindt de klantenservice van Ziggo ‘het flexibel gebruik van internet in en om uw huis’. Daar kunnen wij van draadloos-internetten.com ons uiteraard in vinden.

Om met Ziggo draadloos te kunnen internetten heb je een aantal dingen nodig. Allereerst moet je een Wi-Fi modem van de provider hebben. Samen met een eventuele router en een dongle, voor een laptop of computer, is het installeren van Ziggo draadloos internet een klusje dat zelfs voor een leek vrij eenvoudig is. Ziggo biedt voor Windows XP, Windows 7, Mac osX en Windows Vista erg handige installatiegidsen aan.

Wil je weten hoe je draadloos internet van Ziggo moet installeren voor Windows 7 dan vind je hier alle informatie over de installatie. Ook voor Vista, XP en Mac vind je de stappenplannen om draadloos internet te installeren via de links.

Heb je zelf tips en trucs om draadloos internet van Ziggo te installeren? Dan mag je uiteraard reageren onder dit bericht. Je mag me natuurlijk ook altijd een e-mail sturen met daarin je tips en trucs!

0

Welke router voor draadloos internet van Ziggo?

-

Veel vragen rondom draadloos internetten centreren zich rondom de combinatie router en provider. In deze vraag / antwoord post op draadloos-internetten.com vind je antwoord op de vraag:

Wat voor draadloze router moet ik gebruiken om draadloos internet van Ziggo te kunnen gebruiken?
draadloos-internet-ziggo

Ziggo

Helaas is het antwoord op deze vraag niet gemakkelijk te geven. Ziggo is een grote internet provider die bij haar klanten draadloos internet aanbiedt. Als klanten van Ziggo zul je zelf een router moeten kopen om het draadloos internet ook echt te gaan gebruiken.

Om met de deur in huis te vallen: de beste router voor draadloos internetten met Ziggo bestaat niet. Veel hangt af van de eisen en wensen die je hebt ten aanzien van de kwaliteit van het signaal, de snelheid van je internet en de mogelijkheden tot configuratie.

Veel mensen die Ziggo gebruiken om te internetten gebruiken een Linksys router. Dit omdat Ziggo deze zelf aanbiedt. Nu is die Linksys router voor draadloos internet prima geschikt. Wil je echter meer snelheid dan is een 3Com of Netgear router wellicht een beter idee. Met deze routers, die werken volgens de nieuwe N standaard voor WiFi, kun je supersnel draadloos internetten.

Daarnaast hebben deze duurdere draadloze routers vaak iets meer configuratie instellingen. Wil je bijvoorbeeld spelletjes spelen via het draadloze thuisnetwerk dan is een wat duurdere draadloze router in combinatie met het internet van Ziggo een goed idee.

Zoals je hebt kunnen lezen is het lastig om een goede draadloze router aan te wijzen voor draadloos internet via Ziggo. Veel hangt af van je eigen wensen. Wil je goedkoop op internet dan is een standaard draadloze router prima. Wil je sneller, een lagere ping (om te gamen) of meer instellingen? Geef dan wat meer uit aan een N router van Netgear of 3Com.