Je hebt het vast wel eens meegemaakt, een haperende en steeds wegvallende internet verbinding als je lekker op de bank zit te surfen. Heel vervelend en erg slecht voor je humeur. Om je te helpen met dit bekende en erg vervelende probleem hierbij mogelijke antwoorden op de vraag:

Wat kan ik doen als mijn draadloos internet signaal steeds wegvalt?

Als je last hebt van een draadloze internetverbinding die steeds wegvalt ligt de oplossing vaak in de bron van je draadloos internet. Bij de meeste mensen is die bron de router die in je meterkast zorgt voor de verspreiding van je draadloos internet. Omdat deze router gevoelige hardware bevat is deze erg storingsgevoelig.

Een mogelijke oplossing voor een wegvallende draadloze internet verbinding kan het verplaatsen van de router zijn. Zet hem een paar centimeter opzij of plaats hem op een stapeltje boeken. Door het verplaatsen van de router kunnen kleine storingsbronnen net buiten het bereik van de router vallen waardoor je internetverbinding stabieler wordt.

draadloos internetten wegvallen storingAndere zaken die je in de gaten moet houden als je internet steeds wegvalt is de plaatsing van de router. Zet hem bijvoorbeeld niet op de grond of in een betonnen hoek. Deze posities zorgen ervoor dat je verbinding vaker wegvalt omdat de signalen zich niet goed door je huis kunnen verspreiden.

Ook kan het draadloze signaal van je buren voor storing zorgen op jouw eigen draadloos internet. Om te kijken of het probleem inderdaad het signaal van je buren is kun je in de instellingen van de router experimenteren met de frequenties waarop deze werkt. Maak kleine veranderingen in deze instellingen om te kijken of je signaal stabieler wordt en minder snel wegvalt.

Een wegvallende internet verbinding kan vele oorzaken hebben. De meeste oplossingen in het stabieler maken van je draadloze internetverbinding hebben betrekking op de je router. Zorg ervoor dat deze op een goede plek in je huis staat: hoog, weg bij betonnen muren en in een grote ruimte.

Houd je last van een wegvallende verbinding? Dan kun je kijken of je misschien instellingen in je router kunt aanpassen waarmee de router op een andere frequentie gaat werken.