De titel van dit bericht is ietwat misleidend want draadloos internetten via het stopcontact is natuurlijk niet draadloos. Internetten via het stopcontact werkt via speciale kastjes die je in het stopcontact steekt en die je verbinding laat maken met je router. Zo kun je eenvoudig door je hele huis via een snel netwerk internetten.

Naast kastjes die het mogelijk maken om via het stopcontact te internetten zijn er tegenwoordig echter ook kastjes te koop die je in het stopcontact kunt steken en die vanaf daar draadloos internet aanbieden. En vandaar dus de titel van dit bericht.

Om draadloos internet via het stopcontact aan te bieden heb je allereerst een adapter nodig om het internet signaal van je router op het stroomnet in je huis te krijgen. Deze adapter steek je in het stopcontact op een plek vlakbij de router van je provider. Vervolgens verbind je de router met de adapter met een utp kabel. Als het goed is kun je nu in je hele huis internetten via het stopcontact. Let wel: daarvoor moet je wel een tweede adapter gebruiken op de plek waar je wilt internetten via het stopcontact.

Om draadloos internet via het stopcontact te kunnen aanbieden heb je een tweede adapter nodig die naast normaal internet via het stopcontact ook draadloos internet aanbiedt. Deze adapter steek je in het stopcontact op een plek waar je wilt kunnen internetten. Via een utp kabel kun je nu apparaten via een vaste verbinding gebruik laten maken van het internet. Ook kun je via dezelfde adapter nu ook draadloos internetten.

draadloos internetten via het stopcontact

Draadloos internetten via het stopcontact

Draadloos internet via het stopcontact is handig als je een groot huis hebt en geen zin hebt in het trekken van lange kabels. Je kunt namelijk via het stroomnet in je huis eenvoudig het internet verspreiden. Is het eenmaal op een plek aangekomen waar je wilt internetten, de zolder of je studeerkamer bijvoorbeeld, dan kun je op die plek met behulp van deze speciale adapters een draadloze wifi hotspot maken. Je kunt dan in deze ruimte en ver daarbuiten draadloos internetten via een snelle, veilige en stabiele verbinding.

Draadloos internetten via het stopcontact is een goed alternatief voor het kopen van een wifi versterker als je beter bereik wilt tijdens het draadloos internetten. Je kunt op verschillende plekken in je huis namelijk een wifi hotspot aanleggen. Nadeel aan deze technologie voor draadloos internet via het stopcontact is dat een stuk duurder is dan een wifi versterker of normaal internet via een utp kabel.