Wil jij draadloos internetten maar twijfel je welke provider je zult kiezen? Veel providers bieden prima aanbiedingen en de verschillen tussen UPC, Ziggo, Tele2 of KPN zijn niet erg groot. Wil je een goede keuze maken voor je draadloos internet thuis lees dan verder want in deze Vraag en Antwoord op draadloos-internetten.com lees je een antwoord op de vraag:

Welke provider moet ik kiezen voor draadloos internet thuis?

Als je Google gebruikt om te zoeken naar informatie over een willekeurig onderwerp dan weet je dat Google gerelateerde zoekopdrachten toont. Bij een zoekopdracht naar draadloos internetten zijn de suggesties die Google geeft termen in relatie tot draadloos internet in combinatie met de naam van een provider. Zo geeft Google bij een zoekopdracht naar ‘draadloos internetten‘ als suggestie de term ‘draadloos internetten Ziggo’ weer.

Blijkbaar zijn mensen die op zoek zijn naar informatie over draadloos internet ook geïnteresseerd in een antwoord op een andere vraag. Namelijk de vraag of en zoja hoe providers als UPC, KPN, Ziggo en Tele2 draadloos internet verkopen. Nu vind je op de websites van die providers inderdaad prima aanbiedingen voor draadloos internet. Maar wat veel mensen blijkbaar niet weten is dat draadloos internet niet gebonden is aan je internet provider.

Het internet bij je thuis komt altijd binnen via een draad. Dit kan een telefoonlijn zijn bij providers die internet via ADSL aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn KPN, Tele2 of XS4all. Heb je geen internet via ADSL dan heb je hoogstwaarschijnlijk internet via de kabel. Internet via de kabel wordt aangeboden door bijvoorbeeld UPC en Ziggo. Op het moment dat je internet je huis binnenkomt kun je zelf met een goede router altijd je internet draadloos maken.

Om het internet dat je via een kabel of telefoonlijn ontvangt om te zetten naar een draadloos signaal met behulp van een router moet je de router aansluiten op het modem van je provider. Elk modem, of die nu van Tele2, UPC, XS4all of Ziggo is, werkt met een router voor draadloos internet. Nadat je de router hebt aangesloten op je modem is het een kwestie van de router configureren voordat je met je laptop of tablet lekker draadloos kunt internetten vanaf je eigen bank.

De beste provider voor draadloos internet bestaat niet, elke provider die bij jou thuis internet kan leveren kan voldoen. Draadloos internet is namelijk niet verbonden aan een provider. Pas als je je internet signaal zelf draadloos gaat maken met behulp van een router heb je draadloos internet.

Natuurlijk heb je tegenwoordig wel providers die standaard een modem meeleveren met ingebouwde router. Je hoeft dan zelf niet meer aan de slag met een router. Een van de providers die standaard een draadloos modem meeleveren is bijvoorbeeld KPN. Ook Tele2 en XS4all leveren standaard een modem mee met ingebouwde draadloze router.