draadloos internetten in GVB tram

Het Amsterdame vervoersbedrijf GVB begint komende week een proef met gratis draadloos internet in een tram.

Het Amsterdamse Vervoersbedrijf GVB gaat komende week beginnen met een proef waarbij in een tram gratis draadloos internet wordt aangeboden. Het bedrijf wil onderzoeken of het de moeite loont om alle trams, bussen, veren en metro’s met draadloos internet uit te rusten.

De ene tram die vanaf komende maandag via wi-fi passagiers draadloos laat internetten wordt omgedoopt tot ‘Twittertram’. De tram valt op doordat hij bestickerd is met een aantal verschillende tweets. De tram met draadloos internet zal op verschillende routes in Amsterdam worden ingezet.

Welke provider het GVB gebruikt om de passagiers draadloos internet aan te bieden is niet bekend. Ook over de proefperiode laat het GVB niets los. Volgens het GVB is deze proef vooral bedoeld om te achterhalen of draadloos internet via WiFi in alle voertuigen van het GVB zal worden geïnstalleerd. Op de vraag of het internet ook na de proefperiode gratis zal worden aangeboden is ook niets bekend gemaakt.

Het GVB is niet het eerste vervoersbedrijf in Nederland dat gratis draadloos internet aanbiedt. Zo zijn de Nederlandse spoorwegen al geruime tijd bezig met het installeren van draadloos internet in haar treinen. Ook een aantal busmaatschappijen experimenteren met draadloos internet in de bus.