Een vrij essentiƫle vraag, draadloos internetten doe je immers op je laptop, je tablet of je smartphone. Het installeren van het draadloos internet dat je in je huis hebt op je laptop is in de meeste gevallen erg eenvoudig. Toch hebben sommige mensen meer moeite met het installeren van draadloos internet op hun laptop. Hier lees je hoe je draadloos internet kunt installeren op je laptop.

Voordat je over kunt gaan tot het installeren van draadloos internet op je laptop is het handig om je draadloos internet eerst goed te beveiligen. Wil je daarvoor juist je laptop gaan gebruiken? Zorg er dan voor dat je als allereerst je internet signaal beveiligd zodra je online bent. Een tweede vraag die je moet beantwoorden is natuurlijk dat de vraag of je draadloos internet op je laptop hebt.

Om te starten met internetten via een beschikbaar wi-fi signaal moet je allereest zorgen dat de draadloze ontvanger (antenne) goed werkt op je laptop. In de meeste gevallen moet je de cd installeren waarop de wi-fi drivers voor je laptop staan. Vaak staat op dit soort cd’s ‘wifi drivers for …’. Als je deze installeert dan zal de wi-fi ontvanger daarna een draadloos signaal oppakken en dat melden.

Heeft je laptop geen ingebouwde wifi ontvanger dan moet je een wi-fi ontvanger voor je laptop kopen. Hele goede adapters worden geleverd door Netgear, kijk bijvoorbeeld eens naar de Netgear WNDA3100v2 wireless adapter. Een wi-fi ontvanger die prima, snel en foutloos werkt. Bij dit soort adapters wordt een driver-cd meegeleverd, installeer deze op je laptop, steek de wi-fi ontvanger in je laptop et voila: draadloos internet op je laptop.

De volgende stap is het verbinden van je laptop met het draadloos internet in je huis. Dit doe je door in de menubalk van windows aan de rechterkant bij het klokje te dubbelklikken op het wifi icoon. Je krijgt daarna een scherm met alle draadloze internet signalen die je laptop oppikt. Dit scherm zie hieronder.

draadloos-internet-laptop

Wifi signalen op je laptop

Door nu dubbel te klikken op de verbinding waarmee je het internet op wilt zal je draadloze ontvanger nu proberen verbinding te maken. Vaak moet je als eerste het wachtwoord voor deze verbinding op moeten geven. Heb je dat eenmaal gedaan dan is de verbinding goed opzet en kun je met je laptop draadloos internetten.

Is je verbinding nog niet beveiligd en kon je zonder wachtwoord op je wifi verbinding op internet komen? Beveilig dan nu als eerste het draadloze internet.