0

Draadloos internet van Ziggo installeren

-

draadloos internet ziggo

Ziggo

Heb je draadloos internet van Ziggo? Dan vind je op de website van die provider een aantal ontzettend handige handleidingen over het instellen van je draadloze internet met Ziggo. Op deze pagina een overzichtje van de installatie-gidsen die je terug kunt vinden op de website van Ziggo.

De pagina’s waarop je kunt lezen hoe je draadloos internet van Ziggo moet installeren start uiteraard met een korte samenvatting over de voordelen van draadloos internetten. Belangrijkste reden om draadloos te internetten vindt de klantenservice van Ziggo ‘het flexibel gebruik van internet in en om uw huis’. Daar kunnen wij van draadloos-internetten.com ons uiteraard in vinden.

Om met Ziggo draadloos te kunnen internetten heb je een aantal dingen nodig. Allereerst moet je een Wi-Fi modem van de provider hebben. Samen met een eventuele router en een dongle, voor een laptop of computer, is het installeren van Ziggo draadloos internet een klusje dat zelfs voor een leek vrij eenvoudig is. Ziggo biedt voor Windows XP, Windows 7, Mac osX en Windows Vista erg handige installatiegidsen aan.

Wil je weten hoe je draadloos internet van Ziggo moet installeren voor Windows 7 dan vind je hier alle informatie over de installatie. Ook voor Vista, XP en Mac vind je de stappenplannen om draadloos internet te installeren via de links.

Heb je zelf tips en trucs om draadloos internet van Ziggo te installeren? Dan mag je uiteraard reageren onder dit bericht. Je mag me natuurlijk ook altijd een e-mail sturen met daarin je tips en trucs!

0

Draadloos internet instellen

-

Veel mensen kijken nogal op tegen het instellen van hun draadloos internet. Toch is het instellen van draadloos internet een klus waar weinig technische kennis voor nodig is. Zeker als je al een internetverbinding hebt is het instellen van draadloos internet een fluitje van een cent. Vandaag op draadloos-internetten.com een handleiding “draadloos internet instellen”.

Hoe moet ik draadloos internet instellen?

Zoals je las is een eerste vereiste voor het opzetten van een draadloos thuisnetwerk, dat benodigd is om draadloos te kunnen internetten, een werkende internetverbinding. Het maakt niet uit je ADSL, kabel of een ander soort internet verbinding hebt. Zolang je ergens in je huis een verbinding hebt met het internet kun je eenvoudig draadloos internet opzetten.

"Draadloos Internet Instellen"

Draadloos internet instellen

Allereerst heb je een router nodig die het internetsignaal van de vaste verbinding via het wi-fi protocol draadloos maakt. Lees de beste router voor meer informatie over het kopen van de beste router voor je draadloos internet thuis.

Zodra je een router hebt is de volgende stap het verbinden van deze router met het modem waarmee je op internet bent aangesloten. Het modem en de router verbind je met elkaar door middel van een UTP kabel (een UTP kabel is een ander woord voor een netwerkkabel). De UTP kabel gaat in een (van de) netwerkpoorten op je modem. Het andere eind van de kabel gaat in de poort op je router waar ‘internet’ boven staat. Staat er op de router niet welke poort bedoeld is voor het internet signaal? Kijk dan even in de handleiding van de router.

Verbind de router met je internet modem zodat het internet van de vaste lijn door het router draadloos gemaakt kan worden

Sluit nu de router aan op het stroomnet zodat het apparaat kan beginnen met het draadloos maken van je internet signaal. Wacht nu een paar minuten voor je verder gaat met het instellen van je draadloos internet.

Router instellen

Zodra het router compleet is opgestart kun je waarschijnlijk al draadloos internetten. Pak je tablet, smartphone of laptop en laat het apparaat zoeken naar een nieuw draadloos netwerk. Op de achterkant of onderkant van de router staat het SSID, dat SSID is de naam van het draadloos netwerk waar je via je smartphone of laptop verbinding mee moet maken.

Zodra je het SSID in de lijst met draadloze netwerken ziet staan laat je je laptop verbinding maken met dit netwerk. Als de router goed is ingesteld, en dat is meestal zo met nieuwe routers, kun je waarschijnlijk al internetten. Is dit niet het geval lees dan de handleiding van de router door of je nog extra stappen moet doen voor het instellen van draadloos internet.

Een paar aandachtspunten zijn er wel.

1. Zorg er allereerst voor dat je je draadloos internt goed beveiligd met bijvoorbeeld een WPA sleutel. Wederom verwijs ik je naar de handleiding van je router. Ook kan het trouwens zo zijn dat op de onderkant van je router een WPA sleutel gedrukt staat. Is dat het geval dan is je router al beveiligd. Gebruik deze sleutel tijdens het instellen van je draadloos netwerk op het moment dat je je laptop verbinding laat maken met het draadloos netwerk.

2. Wil je gamen of muziek downloaden met je router? Dan zul je vaak port-forwarding moeten instellen op je router. Dit betekent dat je ‘poorten’ opent op je router waarmee programma’s om te downloaden of te gamen toegang kunnen maken met het internet.

3. Een laatste aandachtspunt betreft de computer of laptop waarvoor je draadloos internet wilt instellen. Oudere computers en laptops kunnen vaak niet draadloos op het internet worden aangesloten omdat de hardware dat niet toelaat. Twijfel je over de mogelijkheden van je computer om draadloos te internetten? Vraag dan een expert om even te kijken naar je computer en de mogelijkheden die dit apparaat biedt om draadloos te kunnen internetten.