KPN gaat haar vaste klanten toegang geven tot draadloze wifi hotspots van Fon. Fon is een dienst waarmee internetgebruikers hun eigen verbinding via wifi delen met anderen. In ruil voor het delen van de eigen internetverbinding mogen gebruikers dan gratis op internet via Fon hotspots van andere gebruikers. Groot voordeel voor KPN klanten is dat op deze manier in het buitenland gratis draadloos internet kan worden gebruikt.

Draadloos internetten met Fon

Fon

Om deze mogelijkheid om voordelig draadloos te internetten in het buitenland mogelijk te maken heeft KPN een overeenkomst gesloten met FON. Dit nieuws maakte KPN vandaag bekend. Via Fon is het voor gebruikers mogelijk om een apart wifi netwerk te activeren dat losstaat van het thuisnetwerk. Via dit aparte wifi netwerk is het vervolgens voor andere Fon gebruikers mogelijk om draadloos te internetten. Om van een Fon hotspot gebruik te mogen maken moet je wel zelf een Fon hotspot hebben geactiveerd.

Waarschijnlijk zal KPN deze nieuwe dienst alleen als optie aanbieden voor gebruikers die via een vaste internet verbinding op internet zijn aangesloten. Het komende halfjaar wil KPN de dienst uitproberen en fine-tunen. Daarna zal de dienst voor een groter publiek worden opengesteld. Fon heeft momenteel wereldwijd al ruim 7 miljoen Fon hotspots geactiveerd. Veel van deze aansluitingen bevinden zich in Belgiƫ, een van de grote providers in Belgiƫ, Belgacom, sloot vorig jaar een deal met Fon.

Vooral KPN klanten die veel in het buitenland zitten kunnen profiteren van de Fon hotspots. Door via Fon mobiel te internetten worden hoge roamingkosten uitgespaard op momenten dat in het buitenland internet wordt gebruikt op iPad of smartphone. Precieze details over de afspraken die KPN heeft gemaakt met Fon over de mogelijkheden om draadloos internet te gebruiken van andere mensen zijn nog niet bekend gemaakt.