Veel vragen rondom draadloos internetten centreren zich rondom de combinatie router en provider. In deze vraag / antwoord post op draadloos-internetten.com vind je antwoord op de vraag:

Wat voor draadloze router moet ik gebruiken om draadloos internet van Ziggo te kunnen gebruiken?
draadloos-internet-ziggo

Ziggo

Helaas is het antwoord op deze vraag niet gemakkelijk te geven. Ziggo is een grote internet provider die bij haar klanten draadloos internet aanbiedt. Als klanten van Ziggo zul je zelf een router moeten kopen om het draadloos internet ook echt te gaan gebruiken.

Om met de deur in huis te vallen: de beste router voor draadloos internetten met Ziggo bestaat niet. Veel hangt af van de eisen en wensen die je hebt ten aanzien van de kwaliteit van het signaal, de snelheid van je internet en de mogelijkheden tot configuratie.

Veel mensen die Ziggo gebruiken om te internetten gebruiken een Linksys router. Dit omdat Ziggo deze zelf aanbiedt. Nu is die Linksys router voor draadloos internet prima geschikt. Wil je echter meer snelheid dan is een 3Com of Netgear router wellicht een beter idee. Met deze routers, die werken volgens de nieuwe N standaard voor WiFi, kun je supersnel draadloos internetten.

Daarnaast hebben deze duurdere draadloze routers vaak iets meer configuratie instellingen. Wil je bijvoorbeeld spelletjes spelen via het draadloze thuisnetwerk dan is een wat duurdere draadloze router in combinatie met het internet van Ziggo een goed idee.

Zoals je hebt kunnen lezen is het lastig om een goede draadloze router aan te wijzen voor draadloos internet via Ziggo. Veel hangt af van je eigen wensen. Wil je goedkoop op internet dan is een standaard draadloze router prima. Wil je sneller, een lagere ping (om te gamen) of meer instellingen? Geef dan wat meer uit aan een N router van Netgear of 3Com.