Misschien komt het volgende scenario je bekend voor: na een soepele installatie van je draadloze router blijkt dat in bepaalde hoeken en kamers van je huis het signaal voor draadloos internet toch niet sterk genoeg is. Frustrerend, want juist op je lekker stoel achter in de huiskamer kun je niet draadloos internetten met je tablet of smartphone. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen als blijkt dat het signaal van je draadloze router niet tot in je hele huis doordringt.

Vandaag op draadloos-internetten.com een mogelijk antwoord op de vraag:

Wat voor oplossingen zijn er als het signaal van je draadloze router niet in je hele huis te ontvangen is?

problemen-draadloos-internet

Problemen met draadloos internet zijn soms snel op te lossen. Zeker als de oorzaak een slecht signaal is kunnen simpele trucs al helpen!

In deze vraag en antwoord ga ik er uiteraard vanuit dat je draadloos internet wel werkt. Als je in de buurt van de router staat en je probeert met een smartphone of tablet draadloos te internetten dan werkt dat gewoon. Is dat niet het geval lees dan deze post waarin ik uitleg hoe je problemen met een niet werkende verbinding oplost.

Een draadloze verbinding die in bepaalde hoeken van je huis niet werkt is natuurlijk uitermate frustrerend. Gelukkig zijn er een aantal mogelijke oplossingen die je kunt proberen om je signaal net wat meer bereik te geven. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de plek van de router. Staat deze laag bij de grond, in een nis met dikke muren eromheen of bijvoorbeeld in een goed geïsoleerde en kleine ruimte? Dan is dat een mogelijke oorzaak van het slechte of ontbrekende signaal voor draadloos internet.

Een oplossing voor een slechte draadloze verbinding door de plek van de router is eenvoudig: verplaats de router naar een andere plek en het signaal zal in de meeste gevallen beter worden. Dat verplaatsen kan heel snel klaar zijn als je je router laag bij de grond hebt geplaatst. Zet de router op anderhalve meter hoogte en je signaal zal al verbeteren. Lastiger wordt het als de ruimte zelf de oorzaak van het probleem is. Je zult dan de draadloze router in een andere ruimte moeten plaatsen en dat vereist natuurlijk langere kabels en wat meer werk.

wifi-versterker-oplossing-problemen-draadloos

Wifi Versterker

Lijkt de plaats van de router niet de oorzaak van het probleem te zijn maar is het eerder de grootte van je huis of de afstand waarover het signaal verspreid moet worden? Dan kan het installeren van een wifi-versterker een goede oplossing zijn. Een wifi-versterker is een klein apparaat dat je verbinding laat maken met je draadloze router. Over wifi-verstekers en de toepassingen van dit soort apparaten voor het versterken van slechte draadloze verbindingen is al best wel veel geschreven op mijn blog. Ik verwijs daarom graag naar deze pagina over wifi-versterkers.