Als je tegenwoordig een laptop koopt heeft dit apparaat in de meeste gevallen standaard draadloos internet aan boord. Toch gebeurt het regelmatig dat het draadloos internet op je laptop niet gelijk werkt. Dan is in de meeste gevallen iets mis met de instellingen. Maar om te beginnen eerst antwoord op de vraag ‘hoe zie ik dat mijn laptop draadloos internet ondersteunt?’.

Om te weten of je laptop draadloos internet ondersteunt moet je allereerst weten of het apparaat een ingebouwde draadloze netwerk adapter heeft. Om te zien of jouw laptop zo’n draadloze adapter heeft ga je als volgt te werk.

  • Ga via de start knop van je laptop, die je links onderin het scherm vindt naar het configuratiescherm.
  • In de meeste gevallen geeft het configuratiescherm een nieuwe weergave, klik daarom op de knop ‘klassieke weergave’. Deze vind je in de linkerkolom bovenaan.
  • In de klassieke weergave zie je nu een groot aantal pictogrammen staan. Kies het pictogram met als naam apparaatbeheer (device manager).
  • Druk vervolgens op het plusje naast ‘netwerkadapters’. Je krijgt nu een lijst met ge├»nstalleerde netwerk adapters op je laptop.
  • Om te zien of je laptop geschikt is voor draadloos internet moet je nu kijken of je in het lijstje met adapters een wi-fi lan apparaat ziet staan. In het screenshot hieronder zie je waar je kunt kijken als je zoekt naar een draadloze netwerk adapter.

    draadloze-netwerk-adapter-apparaatbeheer

    Wi-Fi apparaat voor draadloos internet

  • Staat er een wifi adapter in het lijstje met netwerk adapters? Dan is je laptop geschikt voor draadloos internet.