Telecom providers verhogen de tarieven van hun databundels bijna twee keer per jaar. Voor mensen met een smartphone of tablet een slechte ontwikkeling als ze onderweg willen internetten. Gelukkig bieden de Nederlandse Spoorwegen sinds begin vorig jaar in steeds meer treinen draadloos internet via een wi-fi verbinding.

draadloos-internet-trein

Wi-Fi logo

In 2012 zal de NS steeds meer treinen geschikt maken voor draadloos internet. Daarvoor is het bedrijf in zee gegaan met telecom bedrijf T-Mobile. Zij bouwen in steeds meer treinen een wi-fi hotspot in die op het netwerk van T-mobile in aangesloten. Met deze wi-fi hotspot kan iedereen die een smartphone, tablet of laptop heeft met wi-fi verbinding maken met het internet. En het mooiste is ook nog eens dat dit helemaal gratis is. Je herkent de treinen waar je draadloos kunt internetten aan het wi-fi logo aan de buitenkant van de trein.

Om draadloos te kunnen internetten in de trein ga je met je smartphone, iphone of laptop naar instellingen. Daar kies je voor draadloze verbindingen.

Daarna kies je voor de verbinding die als naam T-Mobile heeft. Dit is een open netwerk dat je snel draadloos internet biedt in de trein.

NB: zorg ervoor dat je in de trein zit als je probeert verbinding te maken. Let ook op dat je smartphone of iPhone wi-fi aan heeft staan.

Voorlopig zal draadloos internetten in de trein gratis blijven. De NS laat op haar website weten dat in ieder geval tot 2013 het draadloos internetten in de trein gratis blijft. Wat er daarna gebeurt is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat de NS vanaf die datum een kleine vergoeding vragen voor draadloos internetten in de trein.