gratis draadloos internet op tablet

Tablet

Veel gebruikers van een tablet of iPad zijn afhankelijk van wifi om draadloos mee te internetten. Uit diverse bronnen blijkt namelijk dat maar weinig consumenten een abonnement en simkaart voor mobiel internet aanschaffen als ze een tablet of iPad kopen.

Daarnaast worden er ook relatief een stuk minder tablets met 3G functionaliteit verkocht. Vandaag lees je op draadloos-internetten.com waar je met een tablet zonder 3G functionaliteit toch gebruik kunt maken van gratis draadloos internet.

Gratis draadloos internet onderweg

Als je onderweg bent met het openbaar vervoer dan tref je in steeds meer bussen, trams en treinen gratis draadloos internet aan. Zo heeft vervoersbedrijf EBS gratis wifi hotspots geïnstalleerd in al haar bussen, experimenteert het GVB in Amsterdam met gratis wifi in trams en ook in sommige AH supermarkten kun je gratis draadloos internetten via wifi.

Ook in steeds meer treinen is het mogelijk om je tablet of iPad met het internet te verbinden door een gratis wifi hotspot te gebruiken die de NS aanbiedt. Tenslotte is het in steeds meer vliegtuigen mogelijk om draadloos te internetten. Helaas is die mogelijkheid, vanwege de hoge kosten, niet gratis. Daarnaast is draadloos internet in het vliegtuig niet beschikbaar voor korte vluchten.

Gratis wifi bij instanties en bedrijven

Als je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen is het fijn als je daar ook gratis wifi kunt gebruiken. In bijna alle hogescholen en universiteiten wordt, voor studenten en medewerkers, een gratis te gebruiken draadloos netwerk aangeboden. Met dit soort netwerken kun je verbinding maken als je een iPad of tablet hebt, maar ook laptops en smartphones kunnen gebruik maken van dit signaal.

Daarnaast is het ook in steeds meer ziekenhuizen en verpleeghuizen mogelijk om via een wifi hotspot gratis draadloos te internetten. Helaas is het op dit soort locaties gebruikelijk dat het wifi maar gedurende een vooral bepaalde tijd gratis te gebruiken is. Zo kun je in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam 15 minuten gratis draadloos internetten via wifi-hotspots van KPN.

Zoals je al kon lezen is het mogelijk om bij AH supermarkten gratis wifi te gebruiken. Ook andere bedrijven met vestigingen door heel Nederland bieden hun klanten gratis draadloos internet aan. Zo kun je bij McDonalds gratis draadloos internetten en ook koffie-keten Starbucks biedt hun gasten een gratis te gebruiken wifi-hotspot aan.

Gratis draadloos internetten voor KPN en T-Mobile klanten

gratis wifi

gratis wifi

Zowel klanten van KPN als klanten van T-Mobile kunnen via de wifi-hotspots die beide providers aanbieden gratis draadloos internetten.

  • KPN – als je klant bent van KPN dan kun je via de wifi-hotspots die deze provider aanbiedt gratis draadloos internetten. KPN exploiteert wifi hotspots op verschillende plekken. Denk aan stations, ziekenhuizen en winkelcentra. Om deze te gebruiken dien je je wel eerst te registeren op deze website.
  • T-Mobile – klanten van T-Mobile kunnen in heel Europa gratis draadloos internetten via het wifi-netwerk van T-Mobile. Alle informatie over deze gratis wifi hotspots vind je op de website van T-Mobile.

Samenvatting

Gratis draadloos internet op je tablet, zonder 3G verbinding, is dus heel goed mogelijk op veel plekken in heel Nederland (en daarbuiten). Op het internet vind je diverse websites die complete landkaarten aanbieden met daarop de precieze locaties van gratis te gebruiken wifi-hotspots. Ben je op een plek waar veel mensen komen? Dan is de kans groot dat je er gratis draadloos kunt internetten op je tablet of iPad. Scan de omgeving door wifi op je tablet aan te zetten om te zien of er gratis wifi wordt aangeboden.