Draadloos internetten terwijl je op vakantie of zakenreis bent, dat zou nog eens handig zijn! Gelukkig is het bij sommige luchtvaartmaatschappijen al mogelijk om in het vliegtuig draadloos internet te gebruiken. Een van de maatschappijen die het binnenkort mogelijk maakt om tijdens een vlucht te internetten is het de Britse maatschappij Virgin.

Welke luchtvaartmaatschappijen maken het mogelijk om draadloos te internetten in het vliegtuig?

Vandaag een antwoord op bovenstaande vraag. De lijst die je hier terugvindt is niet compleet. Heb je zelf gevlogen met een maatschappij die hun klanten draadloos laat internetten tijdens een vlucht reageer dan op dit bericht met de naam van die maatschappij.

draadloos internet in het vliegtuig met qantas

A380 met WiFi

Zoals je hierboven las is de Britse maatschappij Virgin druk bezig met het uitrollen van draadloos internetten via Wifi. In Amerika bieden al veel maatschappijen deze inflight wifi service aan. De amerikaanse maatschappij Delta, die veel op Amsterdam vliegt, is de grootste aanbieder van draadloos internet in de lucht. Wil je dus draadloos internetten terwijl je naar Amerika vliegt dan is Delta de beste keuze.

Ook de Australische maatschappij Qantas biedt op alle vluchten met de Airbus 380 inflight Wifi aan. Nog niet alle toestellen van dat type die vliegen voor Qantas hebben de WiFI service aan boord maar de maatschappij laat weten daar druk aan te werken. Andere maatschappijen die draadloos internet in het vliegtuig bieden zijn Emirates, China Airlines en Singepore Airlines.

Als je veel vliegt en zeker wilt weten dat je kunt internetten in het vliegtuig check dan de website van de luchtvaartmaatschappij. Je vindt daar zeker informatie over de vraag of het mogelijk is draadloos internet te gebruiken in het vliegtuig.