De provincie Zeeland gaat deze zomer toeristen, badgasten en vakantiegangers bedienen met gratis draadloos internet. Vooral toeristische locaties zullen via een wifi verbinding van het Zeeuwse kabelbedrijf Delta aangesloten worden op het internet. De experimentele dienst zal komende week officieel worden gelanceerd.

gratis draadloos internet in zeeland

De provincie Zeeland is van plan om veel toeristische locaties via wifi aan te sluiten op het internet

De landelijke vereniging van kabelbedrijven, NL Kabel, laat in een reactie weten dat Zeeland de eerste provincie is die op grote schaal gratis draadloos internet gaat aanbieden. Volgens de plannen van de provincie zal op maar liefst 80 locaties gratis draadloos internet gebruikt kunnen worden. Welke locaties dit zijn is nog niet bekend, veel gemeenten moeten namelijk nog toestemming geven voor de plaatsing van wifi apparatuur.

Of de Zeeuwse stranden ook de beschikking krijgen over gratis draadloos internet is evenmin bekend. Volgens een woordvoerster van de kabelmaatschappij is draadloos internet op het strand in veel gevallen lastig te realiseren vanwege de brede duinenrij die de meeste stranden afsluit van de buitenwereld. Het trekken van internet kabels door die duinen is een dure operatie die daarnaast ook niet op steun kan rekenen van natuurbeschermingsorganisaties.

Houd de website van de provincie Zeeland in de gaten als je op de hoogte wilt blijven van dit gratis draadloos internet project in Zeeland. In de tussentijd kun je natuurlijk altijd via mobiel internet op het strand of elders in de provincie het internet op.