Gratis draadloos internetten

Gratis draadloos internet

Gratis draadloos internetten op hoge snelheid in 37 Nederlandse steden. Dat is het doel dat het Nederlandse bedrijf Bullseye wil bereiken. De komende jaren zal het bedrijf gratis wifi gaan uitrollen in grote steden in Nederland. Met de dienst kunnen gebruikers gratis draadloos internetten op een snelheid die gebruik van Youtube, Spotify en andere streaming media dienstenen mogelijk moet maken.

Uiteraard wil het bedrijf geld verdienen met het gratis draadloos internet dat men wil aanbieden. De inkomsten zouden gegenereerd moeten worden door het verkopen van advertentieruimte aan bedrijven en door het tonen van deze reclame aan gebruikers van het gratis wifi.

Volgens de plannen van het in Tiel gevestigde bedrijf zal het gratis wifi netwerk vanaf midden dit jaar uitgerold gaan worden in de vier grote steden. Daarna volgen andere middelgrote steden in Nederland. Volgens de eigenaar van Bullseye zal Nederland het eerste lang ter wereld worden met gratis wifi in de grote steden.

De access-points zullen centraal geplaatst worden, onbekend is nog hoe de dekking zal zijn. Daarnaast zullen gebruikers van de gratis dienst een speciale app moeten installeren. In deze app zal elke vijf minuten een advertentie te zien zijn. Daarnaast stuurt de applicatie push-meldingen naar smartphones en tablets.

Gratis wifi in grote steden is niet nieuw. Verschillende bedrijven en organisaties hebben al geprobeerd om in grotere steden een gratis draadloos netwerk aan te leggen. Verschillende van die diensten moesten stoppen vanwege geldgebrek. Volgens Bullseye zal deze nieuwe dienst in een grote behoefte voorzien. Vooral ook omdat het het draadloos internet gratis is voor zowel consumenten, bedrijven en overheden.

Bron: nu.nl