Facebook werkt aan een nieuwe dienst waarbij gebruikers van de website gratis via wifi kunnen internetten nadat ze in een winkel ingelogd hebben op de Facebookpagina van de betreffende winkel. Dit nieuwtje is te lezen op de website Inside Facebook.

Facebook helpt de meewerkende bedrijven met een gratis draadloze router. De bedrijven moeten zelf zorgen voor een werkende verbinding met het internet. Facebook gebruikers die zich in een winkel bevinden die meedoet aan het gratis wifi experiment moeten via de Facebook pagina van de betreffende website inloggen. Daarna kunnen ze gratis draadloos internetten.

Facebook wil proberen om op deze manier een nieuwe impuls te geven aan het check-in principe dat de website gebruikt om bedrijven, zoals winkels, te promoten via het sociale netwerk. Als je incheckt bij een winkel verschijnt er een bericht op je eigen tijdlijn, waardoor de betreffende winkel extra aandacht krijgt via gebruikers die deze tijdlijn volgen.

Gebruikers van Facebook die draadloos willen internetten via een door Facebook verstrekte router, maar die niet willen meewerken aan het promoten van een winkel kunnen een wachtwoord kopen. Met dit wachtwoord kunnen ze via het wifi access point draadloos internetten.