Wifi versterker stopcontact

Wifi versterken via stopcontact

Als je wifi-signaal, benodigd voor draadloos internet, niet door je hele huis goed te ontvangen is dan kun je een wifi versterker gebruiken om zo toch goed te kunnen internetten in- en om je huis.

Groot nadeel van een normale versterker voor je wifi signaal is dat deze met een kabel verbonden moet zijn met je router of dat de wifi-versterker binnen het bereik van je draadloze router moet staan.

Zijn beide nadelen van een normale wifi-versterker van toepassing op jouw situatie? Dan is een wifi-versterker die zijn signaal dat versterkt moet worden uit het stopcontact haalt een goede oplossing.

Een wifi-versteker die zijn werkt doet met een internet signaal uit het stopcontact moet uiteraard wel een signaal vinden op de stroomkabel. Daarvoor zul je in de meterkast een netwerkadapter in een stopcontact moeten stoppen. Deze adapter moet vervolgens verbonden worden met je router door middel van een UTP (netwerk)kabel.

De wifi versterker kun je vervolgens in een ander stopcontact, dat wel op dezelfde meterkast is aangesloten, steken. Daarna is het een kwestie van het indrukken van de ‘connect’ knop op de wifi versterker om zo je laptop, smartphone of iPad verbinding te laten maken met het internet via je nieuwe wifi versterker.

Nadeel van deze manier van je wifi signaal versterken zit hem vooral in de hoge aanschafprijs van zowel de adapter als de wifi versterker. Een ‘normale’ wifi versterker kost je rond de 50 euro, een complete set om via het stopcontact je wifi signaal te versterken minimaal het dubbele.

Kopen?

Wil toch via het stopcontact een wifi-versterker gaan aansluiten vanwege eerder genoemde voordelen? Dan kun je hier kijken naar prijzen en verdere mogelijkheden.