Een harde schijf met WiFi is een van de nieuwe netwerk producten van Seagate

Seagate Central

Hardeschijffabrikant Seagate liet afgelopen week weten een tweetal nieuwe producten uit te brengen die het nog gemakkelijker maken om via Wi-Fi bestanden te delen. Zowel de Seagate Wireless Plus als de Seagate Central schijven bieden namelijk de mogelijkheid om de inhoud van deze schijven te benaderen via WiFi.

De Wireless Plus hardeschijf doet dat rechtstreeks. Deze netwerkschijf heeft namelijk een ingebouwde wifi ontvanger. Als extraatje heeft de schijf ook een ingebouwde accu, je kunt deze schijf dus overal gedurende ongeveer 10 uur gebruiken om via WiFi bestanden te delen. Deze schijf, die dus via draadloos internet benaderd kan worden is uitgerust met een 2,5″ schijf die 1 terabyte opslagruimte biedt.

De Seagate Central netwerkschijf heeft geen wifi-ontvanger en kan dus niet rechtstreeks via draadloos internet bereikt worden. Wel kan deze schijf eenvoudig via een UTP kabel worden verbonden met een router, switch of draadloos modem. Deze schijf is vooral geschikt voor bezitters van een Samsung smart-tv. Voor dat apparaat is namelijk een applicatie ontwikkeld die gebruikers gemakkelijk toegang geeft tot de bestanden die op de schijf zijn opgeslagen.

De inhoud op de schijf is verder, via de router waarop deze is aangesloten, bereikbaar voor zowel tablets, smartphones en via een webbrowser. Tenslotte is het apparaat geschikt om samen te werken met het Apple AirPlay protocol. Beide schijven zullen in de loop van volgende maand beschikbaar komen. Over adviesprijzen is helaas nog niets bekend.